Het eerste seizoen van Yu-Gi-Oh!

-

Wij hebben het eerste seizoen van Yu-Gi-Oh! onder de loep genomen. Als je even een snelle update zoekt, dan lees je hier alles over het eerste seizoen van Yu-Gi-Oh! In het eerste seizoen volgen we Yugi Muto, die actief is met het kaartspel Duel Monsters.

Het eerste seizoen van Yu-Gi-Oh!

Verhaallijn seizoen 1

De belangrijkste verhaallijn in het eerste seizoen is het Duelist Kingdom-toernooi, georganiseerd door Maximillion Pegasus. Als de oprichter van Duel Monsters wil Pegasus zijn handen krijgen op het bedrijf van Seto Kaiba ofwel Kaiba Corp.

Yugi en zijn vrienden worden verplicht om mee te doen aan het toernooi. Dit komt omdat Pegasus de opa van Yugi naar het schaduwrijk stuurt, waarbij Pegasus aangeeft dat als Yugi wint, hij zijn opa terug haalt.

Tijdens het toernooi worden Yugi en zijn vrienden geconfronteerd met verschillende vijanden, waaronder Seto Kaiba. Dit is een rivaal van Yugi en de eigenaar van het machtige Blue-Eyes White Dragon-kaartspel. Seto Kaiba wordt net als Yugi verplicht tot duelleren, omdat zijn broertje Mokuba ook naar het schaduwrijk wordt gestuurd door Pegasus.

Het eerste seizoen van Yu-Gi-Oh! Duel Monsters combineert spannende duelgevechten, vriendschap en het ontdekken van oude krachten en artefacten. Door het kijken van dit seizoen krijg je de basis voor het verdere verloop van de serie en kom je in aanraking met belangrijke personages.

Hoofdpersonages in het eerste seizoen

In het eerste seizoen van Yu-Gi-Oh! kom je in aanraking met meerdere personages, zoals:

 • Yugi Muto is de hoofdpersonage van Yu-Gi-Oh! In de meeste afleveringen draait het om Yugi en zijn Millennium puzzel.
 • Yami Yugi is een oude farao die in Yugi’s lichaam woont. Tijdens duels komt hij tevoorschijn en toont hij buitengewone dualistische vaardigheden.
 • Seto Kaiba is net als Yugi een belangrijk personage, doordat hij is geobsedeerd door het verslaan van Yugi. Verder is Seto een rijke en machine duellist, mede omdat hij de CEO van KaibaCorp is.
 • Joey Wheeler is de beste vriend van Yugi en ook een duellist. Hij begint onervaren en in de verschillende afleveringen zie je Joey groeien als duellist.
 • Téa Gardner behoort tot de vriendengroep van Yugi en Joey. Zij fungeert vaak als morele steun voor het team en laat zien dat vriendschap erg belangrijk is.
 • Tristan Taylor behoort net als Tea tot de vriendengroep van Yugi en Joey. Wanneer er gevochten moet worden, komt Tristan vaak op voor zijn vrienden.
 • Bakura Ryou, een rustige en mysterieuze jongen die bevriend raakt met de vriendengroep van Yugi. Bakura heeft net als Yugi een Millennium Puzzel.
 • Maximillion Pegasus is de oprichter van Duel Monsters en de schepper van het Duel Monsters-kaartspel. Hij organiseert het Duelist Kingdom-toernooi en ontvoert hiervoor verschillende personages.
 • Mokuba Kaiba is het broertje van Seto Kaiba en vice-president van KaibaCorp. Hij wordt onder andere ontvoert door Pegasus, waardoor Seto wel moet duelleren.

Personages uit het eerste seizoen

Naast de bovenstaande hoofdpersonages, zijn er nog meer personages. In het eerste seizoen van Yu-Gi-Oh! kom je de volgende personages tegen:

 • Mai Valentine is een vroege tegenstander van Yugi en zijn vrienden. Mai wordt regelmatig betrokken door de vrienden groep van Yugi en daardoor gaat zij vrienden ook steeds meer waarderen.
 • Weevil Underwood is een sluwe duellist die vaak opduikt als een tegenstander van Yugi en zijn vrienden. Hij staat bekend om zijn insecten en doet iets ergs bij Yugi in het begin van het seizoen.
 • Rex Raptor is net als Weevil een tegenstander op Duelist Kingdom. Hij is qua kaarten gespecialiseerd in dinosaurus-kaarten.
 • Mako Tsunami komt uit het water en is geobsedeerd door water-gebaseerde monsters en strategieën.
 • Bandit Keith is een ruige en meedogenloze duelist, die er alles aan doet om verder te komen in het toernooi.
 • Bonz is een van de aanhangers van Bandit Keith en speelt met zombie-kaarten.

Waar kan ik seizoen 1 Yu-Gi-Oh! kijken?

Dit stuk schrijven wij in juli 2023. Deze maand hebben wij seizoen 1 weer gekeken en dat kon op Amazone Prime. Omdat het nog wel eens verschuift of verdwijnt, hebben wij de datum benoemd. Als je Yu-Gi-Oh! wil gaan kijken op Amazon en je hebt nog geen account, check dan even of het er nog op staat. Verder kun je seizoen 1 kijken op YouTube of hieronder:

Yu-Gi-Oh! Seizoen 1

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments