Empowered Warrior archetype

-

Empowered Warrior is een archetype uit Yu-Gi-Oh! die deel uitmaakt van de ‘Empower’ serie. De term ‘Empowered’ verwijst naar de pantserstukken die door de monsters van dit archetype worden gedragen. Dit archetype bevat in totaal zeven monsters, waarvan zes het Warrior-type dragen. Wanneer je dit koppelt krijg je de naam ‘Empowered Warrior’.

Gebruik maken van Empowered Warrior

Door gebruik te maken van het Empowered Warrior archetype krijg je de beschikking over zeven sterke kaarten die gebruikt kunnen worden om een duel te winnen.

Arnis, the Empowered Warrior

De kaart Arnis, the Empowered warrior is een Warrior-monster met het Fire attribuut en vier sterren. Arnis heeft een aanvalskracht van 1700, verdediging van 1200 en een effect die gaat als volgt:

‘Wanneer deze kaart, die je controleert wordt vernietigd in een gevecht met een aanvallend monster van de tegenstander en naar je begraafplaats wordt gestuurd, kun je 1 Spellcaster-Type monster met 1500 of minder ATK van deck speciaal oproepen in aanvalspositie´.

Arnis, the Empowered Warrior

Dragodies, the Empowered Warrior

Dragodies, the Empowered Warrior is een Warrior-monster met LIGHT-attribuut. De kaart heeft vier sterren, een effect en een Pendulum effect. Bij gebruik profiteer je van een aanvalskracht van 1500 en een verdedigingskracht van 1500. Het effect hebben wij vertaald naar het Nederlands:

Pendulum effect (pendulum scale 2):

‘Aan het begin van de Damage Step, als een monster dat je controleert in gevecht is met een openlijk monster van de tegenstander: je kunt 1 kaart afleggen; de ATK en DEF van het vechtende monster van de tegenstander worden de helft van hun eigen ATK en DEF (zelfs als deze kaart het veld verlaat)’.

Tekst kaart:

‘Als deze kaart in de Monster Zone van zijn eigenaar wordt vernietigd door de aanval of het kaarteffect van je tegenstander: kun je tijdens de Eindfase van deze beurt 1 Warrior of Spellcaster-Type monster met 2000 of minder ATK van je Deck aan je hand toevoegen, met uitzondering van ‘Dragodies, the Empowered Warrior’.

Dragonox, the Empowered Warrior

Dragonox, the Empowered Warrior is een Warrior-monster met Dark-attribuut. De kaart heeft vier sterren, een effect en een Pendulum effect. Bij gebruik profiteer je van een aanvalskracht van 1500 en een verdedigingskracht van 1500. Het effect hebben wij vertaald naar het Nederlands:

Pendulum effect (Pendulum Scale 7):

‘Wanneer een monster van de tegenstander een aanval declareert: je kunt deze kaart vernietigen en vervolgens de Battle Phase beëindigen’.

Tekst kaart:

‘Eenmaal per beurt: je kunt 1 kaart afleggen, vervolgens 1 Warrior of Spellcaster-type monster met 2000 of minder ATK in je begraafplaats als doelwit kiezen; roep het speciaal op in verdedigingspositie met de kaartzijde naar beneden’.

Dragonox, the Empowered Warrior

Empowerment

Empowerment is een Field Spell kaart dat ingezet kan worden als versterking van Empowered kaarten. Mede daarom valt deze kaart onder dit archetype en kun je profiteren van het volgende effect:

‘Alle Dragon-, Warrior- en Spellcaster-Type monsters die je controleert krijgen 300 ATK en DEF. Eenmaal per beurt: je kunt 1 kaart afleggen; speciaal roep je 1 ‘Empowered warrior’ monster vanuit je Deck op. Eenmaal per beurt: je kunt in totaal 4 Warrior en/of Spellcaster-type monsters uit je begraafplaats verbannen; voeg 1 ‘Aether’ monster vanuit je Deck aan je hand toe’.

Hydrotortoise, the Empowered Warrior

Hydrotortoise, the Empowered Warrior is misschien wel de stoerste schildpad uit Yu-Gi-Oh! tenminste als je de afbeelding moet gevolgen. Dit is een Warrior-monster met het Water Attribuut, dat beschikt over drie sterren. Tijdens het gebruik profiteer je van 1400 aanvalskracht, 900 verdedigingskracht en een Flip effect:

‘FLIP: Kies 1 Spreuk-/Valspelkaart die je tegenstander controleert; vernietig deze’.

Terratiger, the Empowered Warrior

Terratiger, the Empowered Warrior is een Warrior-monster met EARTH attribuut. De kaart heeft vier sterren, een aanvalskracht van 1800, een verdedigingskracht van 1200 en een effect:

‘Wanneer deze kaart als Normale Oproeping wordt opgeroepen: kun je 1 Normaal monster van Level 4 of lager vanuit je hand speciaal oproepen in Verdedigingspositie.’

Ventdra, the Empowered Warrior

Ventdra, the Empowered warrior is een Warrior-monster met WIND attribuut. De kaart bevat vijf sterren, een aanvalskracht van 2000 en een verdedigingskracht van 800. Verder heeft de kaart een effect en die gaat als volgt:

‘Deze kaart kan je tegenstander rechtstreeks aanvallen. Als deze kaart van het veld naar de begraafplaats wordt gestuurd: kun je 1 Dragon, Warrior of Spellcaster-type Normaal monster in je begraafplaats als doelwit kiezen voeg het toe aan je hand’.

Waarde Empowered Warrior kaarten

Om de waarde van de kaarten te checken, hebben wij gebruik gemaakt van Cardmarket. Hier kijken wij naar mint kaarten, omdat wij toch ook verzamelaars zijn die de waarde van een kaart willen behouden. Voeg via dit lijstje snel kaarten toe aan je deck of verzamelmap.

NaamVariantenPrijs
Arnis, the Empowered Warrior– YS14
– ST14
– YS14 0,35 Euro
– ST14 0,10 Euro
Dragodies, the Empowered Warrior– TDIL
– MP17
– CORE-JP
– TDIL 0,02 Euro
– MP17 0,03 Euro
– CORE-JP 0,10 Euro
Dragonox, the Empowered Warrior– CT13
– CORE-JP
– CT13 0,10 Euro
– CORE-JP 0,10 Euro
Empowerment– TDIL
– MP17
– CORE-JP
– TDIL 0,02 Euro
– MP17 0,02 Euro
– CORE-JP 0,10 Euro
Hydrotortoise, the Empowered Warrior– YS14
– ST14
– YS14 0,02 Euro
– ST14 0,10 Euro
Terratiger, the Empowered Warrior– YS14
– ST14
– YS14 0,02 Euro
– ST14 wordt niks aangeboden
Ventdra, the Empowered Warrior– YS14
– ST14
– YS14 0,02 Euro
– ST14 wordt niks aangeboden
Waarde Empowered Warrior kaarten | Bron: Cardmarket

Yu-Gi-Oh! Archetypes

Als speler van Yu-Gi-Oh! weet je waarschijnlijk dat er enorm veel strategische kennis bij het spel komt kijken. Hiervoor kun je beginnen met het kiezen van een archetype (zoals het Empowered Warrior archetype) en daaromheen een strategie bedenken. Een archetype is een groep kaarten die thematisch en/of strategisch bij elkaar passen. Deze archetypes zijn ontworpen door Konami om spelers verschillende speelstijlen te bieden.

Bepaal de waarde van Yu-Gi-Oh! kaarten

In het bovenstaande overzicht hebben wij de waarde van de kaarten uit dit archetype in kaart gebracht. Hiervoor moet je naar verschillende onderdelen kijken en daarop kun je een goede schatting maken van de prijs. Hiervoor hebben wij een artikel geschreven zodat jij de exacte verkoop- of koopprijs kunt regelen.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments