Seto Kaiba

-

Seto Kaiba is net als Yugi Muto een hoofdpersonage in Yu-Gi-Oh! In de afleveringen staat hij aan het roer van ’s werelds grootste multinationale game-bedrijf met de naam KaibaCorp en fungeert als meerderheidsaandeelhouder en CEO. Naast de zakelijke kant van Seto Kaiba, is hij tot Yugi Muto hem verslaat, ’s werelds grootste speler in Duel monsters. Nadat hij wordt verslagen door Yugi met Exodia, doet hij er alles aan om Yugi Muto opnieuw te verslaan en zo weer ’s werelds grootste speler te worden.

Verleden

Vroeger is Kaiba als wees geadopteerd in de Kaiba-familie en in de afleveringen is hij de oudere broer van Mokuba. Doordat het lastig is om bij Kaiba in de buurt te komen, ontvoerd Pegasus Mokuba om zo Kaiba uit zijn tent te lokken. Seto Kaiba is een scherpzinnige zakenman en erg goede investeerder, die wordt gevreesd in de hele zakenwereld. Deze eigenschappen passen dan ook bij zijn eigen motieven, die meestal als egocentrisch worden ervaren.

Deck van Seto Kaiba

Zoals vrijwel iedereen weet, het deck van Seto Kaiba draait om de machtige Blue-Eyes White Dragon. In totaal bestaan er vier Blue-Eyes White dragons en Kaiba beschikt over drie daarvan. De vierde variant probeert hij te kopen van de opa van Yugi, alleen lukt dit niet. Toch heeft Kaiba voor zijn sterkste monster ‘maar’ drie varianten nodig om het Fusion-monster Blue-Eyes Ultimate Dragon op te roepen. De strategie van zijn deck draait dan ook vooral om zijn tegenstanders agressief te overweldigen met een reeks monsters met een hoge aanval. De persoonlijkheid van Kaiba weerspiegeld dan ook op zijn kaarten met de eigenschappen: strijdlustig, oorlogszuchtig en wreed.

Blue-Eyes White Dragon
Seto Kaiba met Blue-Eyes White Dragon

Magic- en trapkaarten

De magic- en trapkaarten in het deck van Kaiba zijn gericht op het uitschakelen van vijandige monsters. Denk hierbij aan kaarten zoals ‘Shadow Spell’ en ‘Defense Paralysis’, die vermijden dat een tegenstander enig voordeel tegen hem behaalt. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een combinatie van ‘Saggi the Dark Clown’ en ‘Crush Card’. Deze kaarten zorgen ervoor dat alle monsters in het deck van de tegenstander worden vernietigt met meer dan 1500 attack.

Personages

Als je Yu-Gi-Oh! volgt, weet je dat er veel unieke personages voorbijkomen. Wij duiken dieper in personages, helpen je oude personages weer herinneren en schrijven graag over eigenschappen en hun deck. Bekijk de categorie personages voor meer informatie, indien je behoefte hebt aan een specifiek personage, laat het dan weten in de reacties.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Recent comments