Wat zijn Yu-Gi-Oh! kaarten waard?

-

Yu-Gi-Oh! wordt begin 2024 25 jaar oud en in de afgelopen jaren zijn verschillende generaties in aanraking gekomen met Yu-Gi-Oh! kaarten. In de afgelopen jaren kun je regelmatig een boosterpack geopend hebben of kaarten met iemand geruild hebben, waardoor je misschien een prima verzameling hebt liggen. Maar wat zijn Yu-Gi-Oh! kaarten nou eigenlijk waard?

Hoe weet je hoeveel je Yu-Gi-Oh! kaarten waard zijn?

Er bestaan zoveel Yu-Gi-Oh! kaarten, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Van de tal aan verschillende kaarten, bestaan ook nog dezelfde kaarten alleen dan uit een andere set, waardoor het soms nog onoverzichtelijker wordt.

1. De set van de kaart

De eerste factor die wij als belangrijk beschouwen is de set. Er zijn in de afgelopen vijfentwintig jaar veel sets uitgekomen. Bij deze sets geldt al snel de maatstaf, hoe ouder de set, hoe meer waarde de kaart heeft. Hier hangt nog wel een verschil aan of de kaart uit een boosterpack komt of uit een deck. Er bestaan bijvoorbeeld starterdecks van Yugi Muto en Seto Kaiba, waar hun Dark Magician en Blue-Eyes White Dragon niet zoveel waard zijn als de sets die uit hetzelfde jaartal komen. Zo heb je bijvoorbeeld een Blue-Eyes White Dragon PSA 10 uit het jaar 2002 die voor een gigantisch bedrag is verkocht. In tegenstelling verkoopt de Blue-Eyes White Dragon uit een starterdeck niet voor zoveel.

1.1 Uit welke set komt mijn Yu-Gi-Oh! kaart?

Wanneer je dus erg blij bent met een Dark Magician of Blue-Eyes White Dragon is het dus belangrijk om te kijken uit welke set de kaart komt. Dit is cruciaal bij het bepalen van de waarde van de kaart.

Blue-Eyes White Dragon

Op de bovenstaande afbeelding zie je bijvoorbeeld een Blue-Eyes White Dragon. Rechtsonder de afbeelding zie je een code staan. Bij het bovenstaande voorbeeld is dat: LDK2-ENK01. Deze code geeft aan uit welke set de kaart komt en welk type nummer de kaart heeft binnen de set. Hierbij staat LDK2 als afkorting voor de set: Yu-Gi-Oh! Legendary Decks 2. Via Price Charting staat de prijs ungraded op 5,93 en daarmee is deze kaart bijvoorbeeld niet waardevol.

2. Conditie van de kaart

Wanneer je hebt gekeken naar de set waar de kaart uit komt en via bijvoorbeeld een platform als Price Charting wat de waarde is van de kaart. Dan is de volgende stap om de conditie van de kaart te bepalen. Verzamelaars die veel geld neerleggen voor Yu-Gi-Oh! kaarten hechten veel waarde aan de staat van een kaart. Hierbij geldt dat de kaart een perfecte staat moet hebben om pas echt hoge waardes te vertegenwoordigen. De waarde daalt dus significant bij een vouw, kras of andere beschadiging.

2.1 Laat je kaart graden bij PSA

Om pas echt inzicht te krijgen in de conditie van uw kaart, kunt u de kaart laten graden bij PSA. Zij beoordelen op een professionele en objectieve wijze wat de staat is van uw kaart. Wanneer hier een hoge score uitkomt, bijvoorbeeld een PSA-9 of PSA-10 stijgt de waarde van uw kaart. Hierover hebben wij een artikel geschreven.

PSA-logo

3. Taal van de kaart

Yu-Gi-Oh! kaarten kunt u op gigantisch veel plekken op de wereld kopen. Hierbij hebben een aantal landen en talen hun eigen kaarten. Dit is een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. De meest waardevolle kaarten zijn in het Engels en op de tweede plaats komen Japanse kaarten. Andere talen zijn een stuk minder waard omdat verzamelaars gewoonweg minder waarde hechten aan Italiaanse, Duitse of Spaanse kaarten.

Conclusie

Het is dus goed mogelijk dat u hoogwaardige kaarten thuis heeft liggen. Als u bijvoorbeeld twintig jaar geleden een tijd Yu-Gi-Oh! heeft verzamelt, is de kans groot dat hier een aantal zeldzame kaarten tussen zitten. Dit biedt een mooie kans voor u om een verzamelaar blij te maken en een zakcentje te verdienen of leggen uw oude kaarten een prachtige basis voor uw nieuwe verzameling. Wanneer u zeldzame kaarten tegenkomt, houdt dan rekening met de conditie, taal en set van de kaart. Behandel verder de kaarten erg zorgvuldig, doe bijvoorbeeld geen elastiekjes om uw kaarten heen en berg ze op in een daarvoor bestemd hoesje.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

3 REACTIES

  1. […] Tegenwoordig zijn de eerste Yu-Gi-Oh! Kaarten erg zeldzaam, wat je merkt aan hun waarde. Op Ebay worden er veel kaarten verkocht die bijvoorbeeld gegrade zijn via PSA. PSA is een bedrijf dat kaarten analyseert op eventuele schade en er een score aan toekent. Vanzelfsprekend geldt, hoe beter de kwaliteit van een kaart, hoe hoger de waarde. Wanneer je eens wil kijken naar je oude verzameling, bekijk dan het artikel: ‘Wat zijn Yu-Gi-Oh kaarten waard?’. […]

  2. […] Zijn de bovenstaande bedragen je al opgevallen? Dan weet je waarschijnlijk dat je veel geld kunt krijgen voor je oude Yu-Gi-Oh! items. Pak dus snel je kaarten erbij en check de precieze waarde van de kaarten. Indien je daar hulp bij nodig hebt, kunnen wij je helpen. Begin bij het lezen van ons artikel over het bepalen van de waarde van Yu-Gi-Oh! kaarten. […]

Reacties zijn gesloten.

Recent comments