Zombie archetype

-

Het zombie archetype is onze favoriet en staat voor type monsters dat ondode wezens vertegenwoordigt. Hieronder vallen bijvoorbeeld mummies, skeletten, vampieren en met regelmaat ook geesten. Het mooie aan het zombie-archetype is dat er enorm veel kaarten zijn waar je een deck mee kan bouwen en verschillende strategieën kunt uitdenken.

Gebruik maken van het Zombie-archetype

Wanneer je wil starten met een zombie deck, dan is de kans groot dat je niet direct ziet waar je moet beginnen. Wij hebben eerlijk gezegd hetzelfde en daarom starten wij met een aantal tips om te starten met een zombie deck.

Tip 1: Zombie starter decks

De makkelijkste manier om te starten met een archetype is om gebruik te maken van een Structure of Starter deck. Zo hebben wij bijvoorbeeld een artikel geschreven over het Structure Deck: Zombie Madness. Dit deck is uitgekomen in 2005 en beat een mix van zombie-monsters en ondersteunende kaarten om een krachtig deck te bouwen. Vervolgens kun je dit deck langzaam uitbreiden met andere kaarten om een unieke strategie te bedenken.

Zombie TCG Structure Decks

  • Zombie Madness
  • Zombie World
  • Zombie Horde

Tip 2: Verzamel informatie over zombies in Yu-Gi-Oh!

Nadat je dit artikel hebt gelezen en enthousiast bent geworden over het Zombie-archetype dan kun je jouw kennis uitbreiden met nog meer informatie. Zorg ervoor dat je alles weet over zombies in Yu-Gi-Oh! en kijk bijvoorbeeld naar grote spelers en personages in de Anime. Je kunt meer informatie achterhalen door te kijken naar Youtube filmpjes, decks die worden gebruikt in kampioenschappen en verdiepen in specifieke zombie-kaarten.

Tip 3: Oefen en speel regelmatig een duel

In het begin zal een deck wennen zijn. Je krijgt telkens andere kaarten in je handen en je moet daar de beste mogelijkheden uit halen. Dit zal even duren voordat je genoeg kennis hebt opgedaan. Start hiervoor een duel met vrienden of ga naar een evenement waar je Yu-Gi-Oh! kunt spelen. Wanneer je denkt dat je strategie werkt, dan kun je een keer mee doen met een toernooi.

Tip 4: Blijf op de hoogte van nieuwe sets

Konami brengt jaarlijks een aantal sets uit en elke set bevatten nieuwe archetype maar ook nieuwe kaarten voor oudere archetypes. Er komen dus elk jaar meerdere zombie-kaarten uit en daaruit kan jij je voordeel halen. Blijf dus op de hoogte van nieuwe releases en updates voor het zombie-archetype, zodat je je deck kunt blijven verbeteren en aanpassen.

Strategie rondom het zombie archetype

De focus bij het gebruik van zombie kaarten lag eerst op het veld overstromen vanuit de begraafplaats. Hiervoor werden kaarten gebruikt, zoals: Mezuki, Zombie Master en Book of Life. Aangezien de meeste Zombie-monsters een lage verdediging hebben, konden zombie-monsters met een hoog niveau eenvoudig worden opgeroepen met Pyramid Turtle.

Daarna kwam de kaart ‘Plaguespreader Zombie’ uit, dit is een van de eerste Tuner-monsters die zichzelf speciaal kon oproepen. Samen met verschillende Synchro-monsters die ‘Plaguespreader’ als Synchro-materiaal vereisten, begonnen zombies zich te richten op Synchro-summoning. Dit resulteerde dan weer in verschillende archetype zoals Shiranui in Breakers of Shadow en het Mayakashi-archetype in Hidden Summoners.

Met de bovenstaande tekst zie je dat Konami het zombie-archetype laat evolueren en dat er genoeg gebeurt, dit maakt het cruciaal om alle informatie te blijven volgen.

Populaire kaarten in het zombie archetype

Het zombie archetype bevat in totaal 167 kaarten. Nu willen wij heel graag dieper ingaan op alle kaarten maar beginnen wij dit artikel met populaire zombie-kaarten.

Mezuki

Mezuki is een zombie monster met het attribuut EARTH. De kaart heeft vier sterren, een aanvalskracht van 1700 en een verdedigingskracht van 800. Je kunt de kaart perfect gebruiken voor het speciaal oproepen van andere zombie-monsters uit je begraafplaats, Mezuki heeft namelijk het volgende effect:

‘Je kunt deze kaart uit je begraafplaats verbannen, kies vervolgens 1 Zombie-monster in je begraafplaats en roep die speciaal op.’

Zombie master

Zombie Master is een Zombie-monster met het attribuut DARK. De kaart heeft vier sterren, een aanvalskracht van 1800 en een verdediging van 0. Je kunt deze kaart net als Mezuki perfect gebruiken voor het speciaal oproepen van andere zombie-monsters uit je begraafplaats. Zombie Master beschikt over her volgende effect:

‘Eenmaal per beurt: je kunt 1 monster vanuit je hand naar de begraafplaats sturen, kies vervolgens 1 Zombie-monster van niveau 4 of lager in een van beide begraafplaatsen als doelwit; roep dat doelwit speciaal op. Dit monster moet zich open op het speelveld bevinden om dit effect te activeren en op te lossen.’

Plaguespreader Zombie

Plaguespreader Zombie is een Zombie-monster met het Dark Attribuut. De kaart heeft twee sterren, een aanvalskracht van 400 en een verdediging van 200. Dit zijn niet de stats, waarom je gebruik van de kaart gaat maken maar het effect wellicht wel. Het gaat hier om een Tuner kaart met het volgende effect:

‘Als deze kaart zich in je begraafplaats bevindt: je kunt 1 kaart uit je hand bovenop het dek plaatsen; speciale oproep deze kaart, maar verban het wanneer het het speelveld verlaat’.

Waarde zombie kaarten en decks

Om de waarde van de kaarten en starter decks te checken, hebben wij gebruik gemaakt van Cardmarket en Ebay. Hier kijken wij naar mint kaarten, omdat wij toch ook verzamelaars zijn die de waarde van een kaart willen behouden. Voeg via dit lijstje snel Structure Decks toe aan je verzameling.

NaamVariantenPrijs
Zombie Madness Structure Deck– EngelsCardmarket: 139,99 Euro
Ebay: 70-200 Euro
Zombie World Structure Deck– EngelsCardmarket: 60-100 Euro
Ebay: 65-100 Euro
Zombie Horde Structure Deck– EngelsCardmarket: 25-100 Euro
Zombie Structure Decks waarde

Yu-Gi-Oh! Archetypes

Als speler van Yu-Gi-Oh! ben je actief met strategische plannen om je tegenstander te verslaan. Hiervoor kun je beginnen met het kiezen van een archetype (zoals Zombie archetype) en daaromheen kun je een strategie bedenken. Een archetype is een groep kaarten die thematisch en/of strategisch bij elkaar passen. Deze archetypes zijn ontworpen door Konami om spelers verschillende speelstijlen te bieden.

Yu-Gi-Oh! kaarten

Wij zijn Yugiohkaarten.nl, een website die alle kennis probeert te vergaren en te delen rondom Yu-Gi-Oh! kaarten. Hiervoor schrijven wij over personages, releases, booster packs, structure decks en andere onderwerpen die belangrijk zijn rondom Yu-Gi-Oh! Wanneer je net begint kun je het algemene stuk over Yu-Gi-Oh! kaarten lezen, hiermee start je basiskennis over dit toffe spel.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments