Structure Deck Zombie Madness

-

Structure Deck Zombie Madness is een Structure Deck in de TCG van Yu-Gi-Oh! Het is het tweede deck dat ooit is uitgekomen en naar onze mening een erg tof deck met een van onze favoriete Archetypes zombie. Dit deck is ontworpen door Konami om spelers te voorzien van een klaar-om-te-spelen deck en bevat een mix van zombie-monsters en ondersteunende kaarten om een krachtig deck te bouwen.

Zombie-archetype

Het zombie-archetype is een van de oudste en meest iconische archetypen in het Yu-Gi-Oh! Trading Card Game. In dit archetype maak je logischerwijs gebruik van zombie-monsters en effecten die te maken hebben met herrijzenis, heropleving en het gebruik van graveyards.

Populaire kaarten in het Structure Deck Zombie Madness

Het deck bevat enorm sterke en toffe kaarten, die elke zombie-verzamelaar wil hebben. Denk hierbij aan kaarten als Vampire Genesis, Dark Dust Spirit en Call of the Mummy.

Vampire Genesis

De kaart ‘Vampire Genesis‘ is een enorm sterke zombie/effect-monster met een aanvalskracht van 3000 en een verdediging van 2100. De kaart bevat acht sterren en heeft een speciaal effect, waarin wij de tekst hebben vertaald naar het Nederlands:

‘Kan niet normaal worden opgeroepen/geplaatst. Moet speciaal worden opgeroepen vanuit je hand door 1 ‘Vampire Lord’ die je controleert te verbannen. Eenmaal per beurt: Je kunt 1 Zombie-monster naar de begraafplaats sturen en vervolgens 1 Zombie-monster in je begraafplaats als doelwit kiezen met een level lager dan het Zombie-monster dat je hebt weggedaan; roep dat doelwit speciaal op’.

Dark Dust Spirit

De kaart ‘Dark Dust Spirit‘ is een zombie/spirit/effect-monster met een aanvalskracht van 2200 en een verdediging van 1800. De kaart bevat zes sterren en heeft een speciaal effect, waarin wij de tekst hebben vertaald naar het Nederlands:

‘Kan niet speciaal worden opgeroepen. Tijdens de Eindfase van de beurt waarin deze kaart normaal wordt opgeroepen of omgedraaid wordt geactiveerd: Stuur het terug naar de hand. Wanneer deze kaart normaal wordt opgeroepen of omgedraaid wordt geactiveerd: Vernietig alle andere open liggende monsters op het veld’.

Call of the Mummy

De kaart ‘Call of the Mummy‘ is een ‘Continuous Spell’ en daarmee kan de kaart voortdurend gebruikt worden. Het effect van deze kaart blijft gelden, zolang die op het speelveld blijft liggen. Je plaatst deze kaart in het Spell & Trap Card Zone en die blijft daar totdat de kaart wordt vernietigd of uit het speelveld wordt verwijderd. De kaart Call of the Mummy is erg nuttig en heeft het volgende effect, die wij hebben vertaald naar het Nederlands:

‘Eenmaal per beurt: je kunt 1 Zombie-monster vanuit je hand speciaal oproepen. Je moet geen monsters op het speelveld controleren om dit effect te activeren en uit te voeren.’

Zombie Madness Cardlist

Het Structure Deck Zombie Madness bevat in totaal 40 kaarten, een regelboek, een doelgids en een speelmat. De kaarten zijn verdeeld over de volgende zeldzaamheid:

  • 1x Ultra Rare
  • 39x Common
Kaart nummerNaamZeldzaamheidCategorieQty
SD2-EN001Vampire GenesisUltra RareEffect Monster1
SD2-EN002Master KyonsheeCommonNormal Monster1
SD2-EN003Vampire LordCommonEffect Monster1
SD2-EN004Dark Dust SpiritCommonSpirit Monster1
SD2-EN005Pyramid TurtleCommonEffect Monster3
SD2-EN006Spirit ReaperCommonEffect Monster1
SD2-EN007Despair from the DarkCommonEffect Monster2
SD2-EN008Ryu KokkiCommonEffect Monster2
SD2-EN009Soul-Absorbing Bone TowerCommonEffect Monster1
SD2-EN010Vampire LadyCommonEffect Monster1
SD2-EN011Double CostonCommonEffect Monster1
SD2-EN012Regenerating MummyCommonEffect Monster2
SD2-EN013Snatch StealCommonEquip Spell Card1
SD2-EN014Mystical Space TyphoonCommonQuick-Play Spell Card1
SD2-EN015Giant TrunadeCommonNormal Spell Card1
SD2-EN016Nobleman of CrossoutCommonNormal Spell Card1
SD2-EN017Pot of GreedCommonNormal Spell Card1
SD2-EN018Card of Safe ReturnCommonContinuous Spell Card1
SD2-EN019Heavy StormCommonNormal Spell Card1
SD2-EN020Creature SwapCommonNormal Spell Card2
SD2-EN021Book of LifeCommonNormal Spell Card2
SD2-EN022Call of the MummyCommonContinuous Spell Card3
SD2-EN023ReloadCommonQuick-Play Spell Card2
SD2-EN024Dust TornadoCommonNormal Trap Card1
SD2-EN025Torrential TributeCommonNormal Trap Card1
SD2-EN026Magic JammerCommonCounter Trap Card1
SD2-EN027Reckless GreedCommonNormal Trap Card1
SD2-EN028Compulsory Evacuation DeviceCommonNormal Trap Card3
Structure Deck Zombie Madness Cardlist | Bron: yugioh.fandom.com

Waarde Zombie Madness

Voor de waarde van Yu-Gi-Oh! artikelen kijken wij naar Cardmarket en Ebay. Op Cardmarket wordt op het moment van schrijven maar een Engelse variant aangeboden, deze staat te koop voor 139,99 Euro. Op Ebay staat op het moment van schrijven een set met ‘kleine crease’ te koop voor 99,95 Dollar. Daarnaast een gesealde versie zonder crease voor 135.00 Dollar. Dit geeft dan ook direct de waarde aan van de Structure Decks. Houd er wel rekening mee dat de verkopers op Ebay allemaal uit de Verenigde Staten komen. Er komen dus nog verzendkosten en import kosten bij.


Structure Decks

Wist je dat Konami in 2005 is begonnen met het maken van Structure Decks. Wist je ook dat er dat jaar vijf Structure Decks zijn uitgebracht? Leuke weetjes, die je makkelijk kunt achterhalen in onze Structure Deck pagina. Hier hebben bijvoorbeeld ook een link naar het allereerste Structure Deck, weet jij welke dat is?

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Recent comments