Joey Wheeler

-

Joey Wheeler is een hoofdpersonage in Yu-Gi-Oh! Hij is de beste vriend van Yugi Muto en heeft als doel om zijn zus, Serenity Wheeler te helpen met een operatie. Hierdoor maakt hij met Yugi en zijn andere vrienden vele avonturen door, waarbij hij zelf ook regelmatig een duel uitvecht.

Waar Joey begint als onervaren duelist, met zijn eerste duel tegen Mai Valentine. Wordt hij later een van de grootste Duelisten van de wereld. Dit komt mede door de lessen en hulp vanuit Yugi, waarbij hij moet geloven in de hart van de kaarten.

Joey Wheeler
Joey Wheeler

Persoonlijkheid

In de eerste aflevering van Duel Monsters, begint Joey als een pestkop. Nadat hij de Millennium puzzel van Yugi in het water gooit en er vervolgens weer uithaalt, worden Yugi en Joey vrienden. Samen met Tristan en Téa gaan zij de vele avonturen aan, waarbij zij elkaar altijd steunen. Nadat zijn motivatie duidelijk wordt rondom het helpen van zijn zus, komt er meer sympathie rondom Joey. Hij is een grappig personage in de serie die regelmatig impulsief is. Hierdoor komen Joey en zijn vrienden verschillende personages tegen, die weer wat van hen nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan het eten van de vis van Mako Tsunami, waardoor Yugi wordt uitgedaagd tot een duel. Later in de serie is Joey een belangrijk onderdeel voor het verhaal en dat is ook nodig om uit te groeien tot een van de grootste duellisten uit de wereld van Yu-Gi-Oh!

Deck Joey Wheeler

Het deck van Joey bestaat voornamelijk uit monsters van het type ‘Warrior’ en ‘Beast-Warrior’. Omdat hij in het begin onervaren is en nog weinig strategie gebruikt, beschikt zijn deck over amper magie- en valkaarten. Een veel gebruikte kaart in de afleveringen is Flame Swordsman. Tegen Mai Valentine gebruikte Joey een slimme truck om zijn Baby Dragon te verouderen tot Thousand Dragon. Dit deed hij met een Time Wizard die tevens de Harpy Lady’s van Mai Valentine liet verzwakken. In zijn duel tegen Rex Raptor won Joey de Red Eyes Black Dragon. Deze kaart die ook in de starter deck zat in 2002 en 2005, kent iedereen nog wel uit de tijd dat Yu-Gi-Oh! bekend raakte.

Personages

Door te schrijven over bekende personages uit de series, versterken wij onze eigen artikelen en helpen wij de nieuws-lezers up to date te houden. Hierdoor lichten wij regelmatig personages toe, die een belangrijke rol spelen met kaarten of in de serie. Als je behoefte hebt aan meer informatie rondom een bepaald personage, laat het ons dan weten in de reacties onder Joey Wheeler.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments