YuGiOh god cards

-

De YuGiOh god cards zijn een aantal kaarten die als erg sterk worden ervaren in Yu-Gi-Oh! In de manga van de serie, de anime uit de tweede serie en in verschillende videogames zijn de God Cards een belangrijk onderdeel. De kaarten worden ook wel Egyptian God cards genoemd en bestaan uit drie varianten: Slifer the Sky Dragon, Obelisk the Tormentor en The Winged Dragon of Ra.

Geschiedenis Yu-Gi-Oh! God Cards

De YuGiOh god cards zijn unieke en enorm sterke kaarten in YuGiOh! In de afleveringen zijn de kaarten gemaakt door Pegasus, die ze heeft gericht op drie goddelijke beesten uit het oude Egypte. Toen er werd besloten om de kaarten te maken, werd iedereen die bij het project betrokken was, aangevallen door de geesten van de monsters van de Egyptische god. Hierdoor besloot Pegasus de kaarten zelf te maken, onder de bescherming van zijn Millennium Eye. Toen de kaarten eenmaal gemaakt waren als prototype, had Pegasus een nachtmerrie over de Egyptische goden, die hem aanvielen. Na de nachtmerrie, besloot hij dat deze kaarten te krachtig waren om in massa te produceren. Daardoor werden de prototypes in het graf van de farao begraven.

Egyptische goden Yu-Gi-Oh!

Egyptische God kaarten

De Egyptische god kaarten zijn oorspronkelijk uitgebracht als promotiekaarten, specifiek voor verzamelaars. Vervolgens hebben spelers toch geprobeerd de kaarten in Duel te gebruiken, wat volgens Konami niet de bedoeling was. In een FAQ verklaarde Konami dat deze kaarten niet gebruikt konden worden in toernooien. Na deze verklaring zijn officiële toernooien gestopt met het toestaan van deze kaarten.

Uiteindelijk zijn er veel nieuwere versies ontwikkeld door Konami, die wel toegestaan zijn. Dit komt omdat een aantal krachten van de kaarten verzwakt zijn. Dit zorgt ervoor dat de kaarten alsnog erg sterk zijn maar meer speelbaar tijdens een duel. Regelmatig komt Komani ook met een herdruk, waarbij je in 2022/2023 in verschillende winkels een Egyptische god deck kan kopen.

Obelisk the Toermentor
Obelisk The Tormentor
Slifer The Sky Dragon
Slifer The Sky Dragon
The winged Dragon of Ra
The Winged dragon of Ra

Alle kaarten

Als wij een nieuwe set bekijken of de serie, komen wij verschillende kaarten tegen. Een aantal daarvan vinden wij interessant genoeg om te beschrijven op onze site. Dit blog gaat over YuGiOh God Cards maar in de categorie alle kaarten, vind je veel meer kaarten. Indien je nog informatie mist over een kaart, laat het ons dan weten in de onderstaande reacties.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments