Blue Eyes White Dragon

-

De Blue Eyes White Dragon is een populaire kaart die als erg sterk wordt ervaren. De eerste aanraking was voor vele het starter deck van Kaiba uit 2005. In de serie krijgt Yugi Muto al vroeg te maken met de Blue Eyes White Dragon en kon die vervolgens alleen verslaan met Exodia. De kaart zelf is in de afgelopen decennia regelmatig uitgebracht en de oudere versies krijgen steeds meer waarde. Via dit artikel gaan wij dieper in op de kaart zelf.

Blue-Eyes White Dragon

De Blue-Eyes White dragon is een monster kaart met als Attribute ‘Light” en als type draak. Dit is een level acht kaart ofwel acht sterren op de kaart. Qua kracht heeft de kaart een aanvalskracht van 3000 en een defensieve kracht van 2500. De tekst op de kaart gaat in het Engels als volgt: This legendary dragon is a Powerful Engine of destruction. Virtually invincible, very few have face this awesome creature and lived to tell the tale.

De tekst op de kaart in het Nederlands gaat als volgt: Deze legendarische draak is een krachtige motor van vernietiging. Vrijwel onoverwinnelijk, zeer weinigen hebben dit ontzagwekkende wezen onder ogen gezien en leefden om het verhaal te vertellen.

Eigenschappen kaart

Eigenschappen kaart

  • Kaart type: Monster.
  • Type kaart: Dragon/Normal
  • Level: 8
  • Aanval: 3000
  • Verdediging: 2500
  • Speciale krachten: –

Waarde Blue-Eyes White Dragon

De waarde van een Blue-Eyes White Dragon hangt erg af van de staat en de versie van de kaart. Doordat Konami regelmatig voor een herdruk heeft gezorgd, kunnen wij hier geen directe prijs aan hangen. Als je de kaart gewoon mooi vindt, zonder waarde te hechten aan oude series, kun je de kaart voor minder dan een euro aanschaffen. Wanneer je wel meer waarde hecht aan oude series en de zeldzaamheid van de kaart, kunnen de kosten snel oplopen tot duizenden euro’s. Zo is de duurste Yu-Gi-Oh! kaart toevallig een Blue Eyes White Dragon die door PSA gegrade is als mint, met een waarde van 85.100 dollar. Hierdoor vind je de kaart terug in onze blog: wat is de duurste Yu-Gi-Oh! kaart.

Blue-Eyes White Dragon
Duurste Yu-Gi-Oh! kaart

Alle kaarten

In de categorie alle kaarten, gaan wij dieper in op specifieke Yu-Gi-Oh! kaarten, die naar onze mening het verdienen om toegelicht te worden. Dit kunnen populaire kaarten zijn uit de series of uit nieuwe sets, die wij als interessant achten. Bekijk de categorie voor meer informatie rondom alle kaarten en wellicht doe je er inspiratie op voor je nieuwe deck. Heb je eventueel behoefte aan meer informatie rondom kaarten, laat het ons dan weten in de reacties.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments