Harpie Lady

-

Harpie Lady is het hoofdonderdeel van het deck van Mai Valentine in de Yu-Gi-Oh! anime. De kaart wordt zoals de naam al aangeeft geassocieerd met de Harpie-archetype en heeft de tand des tijds doorstaan als een van de meest geliefde en herkenbare kaarten in het spel.

De kaart

Als kaart is Harpie Lady een level vier wind-attribuut monster-card met een aanvalskracht van 1300 en een verdedigingskracht van 1400. Het ontwerp is gebaseerd op een mythisch wezen, de harpij. Hierdoor is het uiterlijk een menselijk lichaam met de vleugels en klauwen van een vogel. De kaart werd voor het eerst geïntroduceerd in de Legend of Blue-Eyes White Dragon set van de Yu-Gi-Oh! Trading Card Game.

Combinaties met Harpie Lady

Toen Harpie Lady als kaart uitkwam, was de kaart nog niet heel speciaal. Later in de TCG kreeg de kaart het vermogen om te evolueren, dankzij kaarten als Harpie Lady Sisters en Harpy Lady ‘1’, ‘2’ en ‘3’. Deze kaarten kunnen samenwerken met Harpie Lady en haar versterken met extra effecten en krachten. Dit maakt het Harpie-archetype een krachtige en veelzijde strategie in het spel.

Naast de evolutiekaarten zijn er ook andere ondersteunende kaarten, die specifiek zijn ontworpen om haar te versterken. Kaarten zoals Harpie’s Hunting Ground, kunnen worden geactiveerd om de aanvalskracht van Harpie Lady te verhogen en de tegenstander te schaden. Deze ondersteunende kaarten voegen een extra laag diepte toe aan het Harpie-archetypen en moedigen spelers aan om de verschillende mogelijkheden te verkennen.

Mai Valentine

In het eerste seizoen van Yu-Gi-Oh! wordt de kaart regelmatig gebruikt door duellist Mai Valentine. Haar volledige deck draait om het Harpie-archetypen en daarmee is Mai Valentine erg sterk, hoewel zij in het eerste seizoen eigenlijk weinig wint. Tenminste qua duellen die je kunt zien. Uiteindelijk staat ze wel in de finale tegen Yugi in Duelist Kingdom. Daarvoor verliest ze bijvoorbeeld van Joey Wheeler en van Téa Gardner, hoewel Mai het duel tegen Tea expres verloor.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments