Yugi Muto

-

Yugi Muto, wellicht de bekendste personage uit Yu-Gi-Oh! Vooral in Nederland waar alleen de eerste drie seizoenen zijn uitgezonden, de eerste seizoenen draaien om Yugi en zijn vrienden. Samen met Yami Yugi is dit een hoofdpersonage uit de serie en is vrijwel elke verzameling gestart met kaarten uit het deck van Yugi Muto.

Yugi deelt de geest met Farao Atem en wordt daarmee ook wel de moderne versie van Farao Atem genoemd. Samen dragen zij de titel: King of Games ofwel King of Duelists.

Yugi Muto
Yugi Muto

Millennium Puzzel

In de eerste afleveringen, zie je dat Yugi een Millennium Puzzel in zijn handen krijgt. De puzzel die drie tot vijfduizend jaar oud is, zorgt ervoor dat zijn lichaam regelmatig wisselt van geest. De geest die zijn lichaam over neemt is die van Yami Yugi. In de vele afleveringen wisselt Yugi dan ook van geest, wat er voor zorgt dat er nieuwe kennis komt in het duel.

Vrienden

In de serie Yu-Gi-oh! Duel Monsters volg je Yugi en zijn vriendengroep. De groep bestaat uit: Joey Wheeler, Tristan Taylor, Téa Gardner en Bakura Ryou. De vriendengroep is erg hecht en in de vele avonturen helpen zij elkaar om overal doorheen te komen. In een aantal afleveringen kom je duellen tegen van Joey Wheeler en Bakura Ryou, zij zijn ook actief met duelleren.

Deck van Yugi

Het deck van Yugi is een belangrijk onderdeel in de series en regelmatig gaat over het deck van Yugi. Door de afleveringen heen vinden er verschillende veranderen plaats in het deck, toch blijft de basis hetzelfde. Zo blijft de Dark Magician altijd aanwezig in het deck.

Het originele deck van Yugi bestaat voornamelijk uit Earth- en Dark-monsters. De kaarten zijn veelal van laag niveau, die worden aangevuld met magische kaarten en effectieve combo’s. In seizoen 1 van duel monsters had Yugi wel een enorm sterk monster in zijn deck met de naam: Exodia, die hij gebruikte om in de eerste aflevering Kaiba te verslaan. Helaas gooide Weevel Underwood de kaarten overboord op het schip naar Duelist Kingdom.

Personages

Als fan van de serie en om dieper in te duiken op bepaalde personages, schrijven wij regelmatig een artikel over een specifiek persoon. Bekijk de categorie personages voor meer informatie rondom personages uit de Yu-Gi-Oh! anime. Heb je toevallig behoefte aan een specifiek artikel? Laat het ons dan weten in de reacties.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments