Bonz

-

Bonz is een personage uit Yu-Gi-Oh! en is een van de personages uit seizoen 1 die Yugi en zijn vrienden tegenzit. Bonz is een duellist die bekend staat om zijn gebruik van zombies als thema zijn kaartspel. Hij wordt vaak gezien met zijn metgezel, een zombiehond genaamd ‘Ghoul’, die hij gebruikt in zijn strategieën om zijn tegenstanders te verslaan.

Bonz

Speelstijl Bonz

De speelstijl van Bonz draait vooral om het vermogen om monsters op te roepen uit de begraafplaats. Dit doet hij middels de kaart: ‘Call of the Haunted’. Dit is een trapkaart die spelers in staat stelt om een monster vanuit hun begraafplaats op te roepen en opnieuw op het speelveld te laten plaatsen. Verder wordt zijn speelstijl in zijn eerste duel tegen Joey Wheeler in seizoen erg beïnvloed door Bandit Keith, waardoor hij zijn eigen zombie-kaarten leert gebruiken.

Call of the Haunted
Call of the Haunted

Deck Bonz

Als deck beschikt Bonz over zijn eigen kaarten, die spelers kunnen gebruiken in hun decks. Veel van zijn kaarten hebben betrekking op zombies en begraafplaatsen, waardoor spelers een thematisch consistente strategie kunnen bouwen en als ze ervoor kiezen om Bonz’s kaarten te gebruiken. Populaire kaarten die worden gebruikt zijn onder andere:

  • Pumpking the King of Ghosts – Dit is een van Bonz’s meest iconische kaarten. Het is een level 6 monster met 1800 ATK en 2000 DEF. Het monster krijgt ook 100 ATK en DEF voor elk monster op het speelveld met ‘Pumpking the King of Ghosts’ in de naam. Dit kan snel oplopen als je meerdere exemplaren van deze kaart in zijn deck heeft.
  • Zombie master – Dit is een level 4 monster met 1800 ATK en 0 DEF. Het heeft een effect waarmee Bonz een zombie monster vanuit zijn hand naar het speelveld kan sturen om een monster vanuit zijn begraafplaats op te roepen. Dit is een handige manier om snel monsters op te roepen.
  • Book of Life – Dit is een spellkaart waarmee Bonz een zombie monster vanuit zijn begraafplaats kan oproepen en een monster vanuit de begraafplaats van zijn tegenstander kan bannen. Dit is aan handige manier voor Bonz om monsters te stelen van zijn tegenstander en zijn eigen kracht te vergroten.
Pumpking the King of Ghosts
Zombie Master
Book of Life

Conclusie

Kortom, Bonz is een belangrijk personage uit Yu-Gi-Oh! met een herkenbaar thema en unieke speelstijl. Zijn reputatie als meedogenloze duellist en zijn complexe achtergrond maken hem een tof personage, die zeker past in onze lijst met personages.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments