Maximillion Pegasus

-

Maximillion Pegasus is de president van Industrial Illusions en de maker van het spel Duel Monsters. Vroeger wilde hij graag een kunstenaar worden, voordat hij geobsedeerd raakte door Egype en Duel Monsters. De obsessie rondom Egype en het tekenen van monsters als kunstenaar, was een uitstekende combinatie voor het maken van Duel Monsters.

Maximillion Pegasus
Maximillion Pegasus

Verleden Pegasus

In de afleveringen is Pegasus iemand die veel duistere dingen doet om zijn doel te verwezenlijken. Zo ontvoerd hij de opa van Yugi Muto en stuurt hij hem naar het schaduwrijk en ontvoerd hij bijvoorbeeld Mokuba, om Kaiba uit zijn tent te lokken. De motivatie van de ontvoeringen was om het bedrijf KaibaCorp over te nemen. Dit deed hij om de technologie van het bedrijf te gebruiken in combinatie met de Millennium items, in de hoop zijn geliefde Cecelia nieuw leven in te blazen. Later in de series wordt hij een bondgenoot van de hoofdrolspelers.

Persoonlijkheid Pegasus

Als je Yu-Gi-Oh! kijkt dan zie je dat Pegasus een welgemanierde maar overdreven man is, die is geobsedeerd door tekenfilms. Dit sluit aan op zijn ambities als kunstenaar, wat hij vroeger wilde worden. Een opvallend iets van Pegasus is dat hij Yugi Muto ‘Yugi-boy’ noemt en Seto Kaiba ‘Kaiba Boy’. Dit wordt vervolgens voort gezet in Yu-Gi-Oh! GX. Vroeger keek Maximillion Pegasus veel naar tekenfilms, waaronder Funny Bunny. De tekenfilms hebben hem vervolgens geïnspireerd bij het maken van zijn deck, die vooral uit toonmonsters bestaat.

Deck van Maximillion Pegasus

zoals hierboven beschreven, maakt Pegasus gebruik van een ‘Toon-deck’. Het deck draait veel om cartoons en specifiek op de kaart ‘Toon World’. ‘Toon World’ is een unieke kaart, waarmee speciale toon-monsters opgeroepen kunnen worden. De kaarten kun je als irritant beschouwen en reageren anders dan een normale kaart. Dit valt vooral erg op tijdens zijn eerste duel tegen Yugi Muto. Naast de Toon-kaarten, gebruikt Pegasus veel controlekaarten om vijandelijke monsters uit te schakelen. Denk hierbij aan kaarten zoals: ‘Trap Displacement’ en ‘Magical Neutralizing’. Andere kaarten die sterk zijn in het deck van Pegasus, worden gebruikt om kaarten van de tegenstanders tegen hen te laten keren. Denk hierbij aan ‘Dragon Capture Jar’, ‘Dragon Piper’ en ‘Doppleganger’. De genoemde kaarten maken optimaal gebruik van het vermogen van Pegasus om gedachtes te lezen. Door dit vermogen creëerde Pegasus de kaarten: ‘Relinquished’, ‘Thousand-Eye Restrict’, ‘Thousand Eyes Idol’ en ‘Dark Eyes Illusionist’.

Maximillion Pegasus Toon World
Maximillion Pegasus Toon World

Personages

Als fans van Yu-Gi-Oh! schrijven wij graag over personages uit de series. Hier kijken wij naar opvallende en belangrijke personages die een belangrijke rol spelen. Denk hierbij aan een uniek deck of iemand die veel voorkomt in de series. Bekijk de categorie personages voor meer informatie over specifieke personages. Indien je meer informatie wil hebben over een specifiek personage, reageer dan in de reacties.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments