Curse of Dragon

-

Een iconische kaart: Curse of Dragon is een veel gebruike kaart in Yu-Gi-Oh! De kaart is een van de oudste en meest populaire monsters in de geschiedenis van het spel. Het is een level vijf dragon-type monster met een aanvalskracht van 2000 en defensieve kracht van 1500.

De kaart is populair vanwege zijn duistere en mystieke uitstraling. Curse of Dragon is dan ook aan angstaanjagende draak met rode ogen en vlammen die uit zijn mond komen. Dit geeft de kaart een unieke uitstraling, die veel verzamelaars en spelers aanspreekt.

Curse of Dragon

Eigenschappen Curse of Dragon

Curse of Dragon heeft een aantal interessante eigenschappen. De kaart heeft bijvoorbeeld een laag level in vergelijking met zijn aanvalskracht, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden opgeroepen. Zo heb je snel een relatief sterk monster op het veld om schade toe te brengen aan de tegenstander.

De tekst op de kaart gaat als volgt: ‘A wicked dragon that taps into dark forces to execute a powerful attack’.

Dragon-type monsters

De kaart is een dragon-type monster en kan uitstekend gebruikt worden in combinatie met andere Dragon-type monsters, om krachtige strategieën te creëren. Veel duellisten hebben de kaart opgenomen in hun decks, vanwege zijn veelzijdigheid en kracht. Waaronder:

  • Yugi Muto: in verschillende afleveringen gebruikt Yugi de kaart als belangrijk onderdeel van zijn strategie.
  • Joey Wheeler: net als Yugi, gebruikt Joey de kaart meerdere keren als een van zijn favoriete monsters.
  • Maximillion Pegasus: de oprichter van het Duel Monsters kaartspel gebruikt de kaart tegen tijdens zijn duel tegen Yugi.
  • Bandit Keith: gebruikt Curse of Dragon tijdens het toernooi van Duelist-Kingdom.
  • Seto Kaiba: in een van de eerste duels tegen Yugi, gebruikt Seto de kaart.

Kortom, Curse of Dragon is een veel voorkomende kaart. Door zijn lage level en hoge aanvalskracht, is dit een uitstekende kaart voor meerdere decks. Mede dit is ook de reden waarom de kaart meer dan drie keer gebruikt rondom een duel van Yugi.

Verschillende varianten

In de afgelopen jaren zijn er door Konami verschillende varianten uitgebracht.

  • De eerste versie met de naam: ‘Curse of Dragon’ werd uitgebracht als onderdeel van de Legend of Blue Eyes White Dragon set in 2002. Deze kaart bevat de code: LOB.
  • De tweede versie met de naam: ‘Curse of Dragonfire’ werd uitgebracht als onderdeel van de Lord of the Tachyon Galaxy set in 2013. De kaart bevat de code: TOCH
  • De derde versie met de naam: ‘Curse of Dragon, the Cursed Dragon’ werd uitgebracht als onderdeel van de Legendary Duelist: Magical Hero set in 2020. De kaart bevat de code: MP21, LDS1 of ROTD.

Alle kaarten

Rondom Yu-Gi-Oh! worden er veel kaarten gebruikt. Regelmatig schrijven wij over kaarten, die cruciaal zijn in de Anime of een uitstekende versterking zijn voor je deck. Lees meer in de categorie: alle kaarten.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments