Crush Card Virus

-

Crush Card Virus is een iconische en krachtige kaart in de Yu-Gi-Oh! TCG. Het is een viruskaart, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de animatieserie en later ook in het kaartspel zelf. Dankzij het unieke effect heeft deze kaart de potentie om de dynamiek van een duel volledig te veranderen en het spelverloop te beïnvloeden.

Uitleg van de kaart

De Crush Card Virus is een Spell Card van de Trap Card-categorie. Het vereist dat je een DARK-monster verband met 1000 of minder aanvalskracht. Zodra geactiveerd, laat het virus zijn vernietigende kracht los op het spel van je tegenstander. Je kunt namelijk alle monsters van je tegenstander op het veld, in zijn hand en alle kaarten die getrokken worden tot het einde van de 3e beurt vernietigen. Vereist is wel dat de monsters een aanvalskracht van 1500 of meer hebben.

Yugi tegen Kaiba

In de Anime vecht Yugi tegen Kaiba op duelist-kingdom. Dit doen zij om uit te vechten wie naar binnen gaat en gaat duelleren tegen Pegasus. Tijdens dit duel heeft Kaiba zijn volledige strategie op orde, waarbij hij een Blue-Eyes Ultimate Dragon gebruikt in combinatie met Crush Card Virus. Hierdoor weet hij zeker dat Yugi geen sterke monsters meer in zijn deck heeft. Vooraf een ontzettend sterke strategie, maar het hart van de kaarten gaf Yugi alsnog kracht met zijn Kuriboh.

Sterke kaarten die je kunt combineren

Als je gebruik gaat maken van Crush Card Virus, dan is het van belang dat je dit juist doet. Het juist doen in Yu-Gi-Oh! vereist een combinatie van sterke kaarten voor een aanval waar je tegenstander niks tegen kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende kaarten gebruiken in je deck:

  • Armageddon knight: wanneer je deze kaart gebruikt kunt je snel Dark-monsters met 1000 of minder aanvalskracht op het speelveld krijgen. Gebruik bijvoorbeeld Armageddon Knight om een monster als Plaguespreader Zombie naar het graf te sturen. Vervolgens kun je Crush Card Virus activiteiten en de monsters van je tegenstander effectief vernietigen.
  • Dark Grepher: is vrijwel hetzelfde als Armageddon Knight en deze kaart kan je helpen om een Dark-monster op te roepen met 1000 of minder aanvalskracht.
  • Eradicator Epidemic Virus: om je strategie met virussen voort te zetten, kun je deze kaart goed gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld eerst Crush Card Virus om monsters van je tegenstander te vernietigen en vervolgens Eradicator Epidemic Virus om alle achtergebleven Spell/trap-kaarten te vernietigen.

Alle kaarten

Wij volgen Yu-Gi-Oh! als Anime en TCG. Tijdens de serie komen wij diverse kaarten en monsters tegen, die wij vervolgens toelichten op onze website. Zo beschrijven wij de voordelen, veel gebruikte combinaties en eventuele varianten van een kaart, zodat je helemaal op de hoogte bent. Lees alles in de categorie: alle kaarten.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments