Kuriboh

-

Kuriboh is een iconisch en populair monster uit Yu-Gi-Oh! Het is een klein, schattig en fluffy wezentje dat voor het eerst verscheen in de manga en anime-serie Yu-Gi-Oh! Duel monsters. Sindsdien heeft het verschillende evoluties en variaties gekregen in de verschillende uitbreidingssets van het kaartspel.

Kuriboh

Kuriboh als kaart

De kaart Kuriboh is een level 1 monster van de ‘Fairy’ type en heeft een aanvalskracht van 300 en een verdedigingskracht van 200. Tijdens het duel tussen Yugi en Seto Kaiba, noemt Seto Kaiba dit het allerzwakste monster van het spel en kent hij geen hoogwaardige duellist met deze kaart in het deck. Toch heeft de kaart een unieke vaardigheid, waarbij de speler het kan opofferen om alle schade te voorkomen na een aanval van een tegenstander. Deze vaardigheid is niet te onderschatten en in combinatie met andere kaarten heeft Yugi daar bijvoorbeeld goed gebruik van gemaakt.

Evoluties van Kuriboh

In het Yu-Gi-Oh! kaartspel heeft Kuriboh verschillende evoluties gehad, waaronder ‘Winged Kuriboh’ en ‘Kuribohrn’. Winged Kuriboh is een gevleugelde versie met aanvalskracht van 300 en verdedigingskracht van 200, waarbij deze variant nog steeds beschikt over de vaardigheid om schade te voorkomen. Kuribohrn is een evolutie, waarbij de kaart fuseert met andere monsters en hun effecten absorbeert. Hierdoor kan het een breed scala aan vaardigheden uitvoeren, afhankelijk van de monsters waarmee het fuseert.

Combinatie met andere kaarten

Wanneer je Kuriboh toevoegt aan je deck, kun je de kaart versterken met andere kaarten. De combinatie met andere kaarten maximaliseert de kans om overwinningen te vergroten.

  • Multiply – Dit is een magische kaart, die de mogelijkheid biedt om meerdere Kuribohs op te roepen uit één Kuriboh. Dit kan erg handig zijn om een grote verdediging te creëren, wanneer je tegen sterke monsters speelt. Zo gebruikte Yugi de multiply kaart tegen de Ultimate Blue-Eyes White Dragon.
  • Enemy Controller – Dit is een magische kaart, die je in staat stelt om de controle over te nemen van een monster van je tegenstander. Vervolgens kun je dat monster opofferen om Kuriboh te activeren voor je verdediging.
  • Kuriboh Brothers – Dit zijn twee Kuribohs, die kunnen worden opgeroepen door het offeren van een enkele Kuriboh. De Kuriboh Brothers hebben 800 aanvalskracht en verdedigingskracht en als ze worden vernietigd, worden er nog eens twee Kuribohs opgeroepen.
Enemy Controller

Duels in de anime

Wanneer je de anime hebt gekeken of nog gaat kijken. Weet je dat Kuriboh veel wordt gebruikt tijdens duels van Yugi. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste duels waarin de kaart een rol speelde:

  • Yugi tegen Maximillion Pegasus – In de allereerste duel van de anime, tegen de maker van het Duel Monsters-spel, gebruikte Yugi Kuriboh om te voorkomen dat hij schade leed van Pegasus zijn ‘Toon World’ en ‘Blue-Eyes Toon Dragon’
  • Yugi tegen Kaiba – In het iconische duel tussen Yugi en Kaiba in het Duelist Kingdom-toernooi, gebruikte Yugi Kuriboh om niet verslagen te worden. Uiteindelijk dreigde Kaiba om van het kasteel te vallen als hij aangevallen zou worden en daarmee won hij alsnog het toernooi.
  • Marik Ishtar tegen Yugi – In de halve finale van het Battle City-toernooi gebruikte Yugi Kuriboh tegen Marik Ishtar. Dit deed hij om de vernietiging van zijn ‘Slifer the Sky Dragon‘ te voorkomen.
  • Jaden Yugi tegen Yugi Moto – Dit duel vond plaats in een speciale aflevering van Yu-Gi-Oh! GX vs. Yu-Gi-Oh! In dit duel werd het kleine monster juist tegen Yugi Moto gebruikt. Dit deed Jaden Yugi om zich te beschermen tegen de aanval van de Dark Magician.
  • Uma Tsukumo tegen Nash – Dit duel vindt plaats in de laatste aflevering van de Yu-Gi-Oh! Zexal-serie. Tijdens dit duel gebruikt Yuma de kaart om de aanval van Nash’s Number C101: Silent Honor DARK te blokkeren en hem te verslaan.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments