Dark Magician

-

Dark Magician ook wel bekend als de Black Magician, is een personage uit de series en een belangrijke kaart in het deck van Yugi Moto. In de serie is Dark Magician gemaakt toen ‘Mahad’ zijn ‘Ba’ versmolt met ‘Illusion Magician’ tijdens zijn gevecht tegen Bakura. Tijdens het gevecht weerde de het personage verschillende vijanden af en bleef daarna de farao dienen.

Dark Magician kaart

Als kaart bestaat de Dark Magician uit verschillende versies. De bekende kaarten vallen onder een monster kaart met als kaart type ‘dark’/spellcaster. De tekst op de kaart is als volgt: ‘The ultimate wizard in terms of attack and defense’. Vertaald als de ultieme tovenaar op het gebied van aanval en verdediging. Daar is niks aan gelogen met aan aanval van 2500 en een verdediging van 2100. Hiermee kun je de kaart zowel aanvallend als verdedigend gebruiken.

  • 7 sterren.
  • Dark.
  • Spellcaster/normal.
  • Attack 2500, Defense 2100.
Dark Magician yugioh
Dark Magician Yugioh

Hoeveel Dark Magicians zijn er?

De Dark Magician is erg populair, vrijwel iedereen kent het personage en heeft wel eens variant van de kaart gehad. Als signatuur bestaan er acht originele artworks. Over de acht verschillende artworks zijn verschillende varianten uitgekomen. Denk aan eerste edities, nieuwe drukken etcetera. Op cardmarket vind je meer dan 100 hits als je zoekt op het woord Dark Magician. De zoekbalk toont alleen ook gerelateerde kaarten als een Dark Magician girl of The Dark Magicians. Hierdoor is het lastig om antwoord te geven op de vraag: hoeveel Dark Magicians zijn er? Wij schatten in ieder geval meer dan 100 varianten.

Wat is de sterkste Dark Magician kaart?

Door de verschillende variaties en voorkeuren in een deck, is het lastig om de sterkste aan te wijzen. Na wat onderzoek komen wij uit op de volgende kaart: Red-Eyes Dark Dragoon. Ondanks de naam is dit een Dark Magician kaart, waarvoor het Fusie-materiaal de originele kaart vereist. De kaart kan niet vernietigd worden of schade krijgen uit effecten. Tijdens de hoofdfase kan de kaart monsters vernietigen, die de tegenstander actief heeft. Het vernietigen gaat gelijk aan het aantal normale monsters dat wordt gebruikt voor het oproepen.

Dat is niet het enige. De kaart kan een andere kaart of effect tenietdoen door een eigen kaart af te leggen en tegelijkertijd een aanval te krijgen. Het blijkt dus dat het gigantisch moeilijk is om van een Red-Eyes Dark Dragoon af te komen. Sommige zullen beweren dat dit ook een van de beste kaarten in het spel is. Mede daarom is de kaart gebanned in het spel, waardoor je hem niet meer in je deck mag gebruiken. Toch is dit met zijn artwork een prachtige kaart voor je verzameling.

Red-Eyes Dark Dragoon

Yu-Gi-Oh! Personages

Benieuwd naar andere personages uit het Yu-Gi-Oh universum? Wij beschrijven wekelijks verschillende personages om jou van meer informatie te voorzien en eventuele kaarten. Heb je meer vragen of zie je graag meer informatie over een personage? Stel ons dan een vraag in de reacties en wij gaan aan de slag.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments