Wat is de duurste Yugioh kaart?

-

Regelmatig wordt de bovenstaande vraag gesteld: wat is de duurste Yu-Gi-Oh kaart? Sinds dat Yu-Gi-Oh! populair is geworden in Nederland, zijn er veel nieuwe sets uitgebracht. Vooral de sets van vroeger bevatten kaarten die nu een hoge waarde vertegenwoordigen. Daarbij kunnen de kaarten eventueel ‘gegrade’ worden door bijvoorbeeld PSA. Wanneer dan de kaart een hoge score krijgt, wordt de kaart nog meer waard.

Allereerst worden er veel artikelen geschreven over de waarde van een aantal kaarten. Argumenten bij dit soort kaarten worden dan aangekaart als: er is er maar één op de wereld, de vraagprijs is 1 miljoen euro etc. Wij kunnen nu ook een aantal kaarten op marktplaats zetten met als vraagprijs 1 miljoen euro. Dat maakt het nog niet de duurste kaart.

Duurste Yu-Gi-Oh! kaarten

Skuna, The Leonine Rakan

Tijdens Yu-Gi-Oh! Championship series in 2009, kregen de winnaars een speciale kaart. Dit gebeurt wel vaker bij toernooien en dat doet de prijs natuurlijk goed. Tijdens dit toernooi kregen de winnaars: Skuna, The Leonine Rakan. Een ‘beast-warrior’ kaart, waarvan er maar zes zijn geproduceerd. Op Ebay zijn er vervolgens twee verkocht voor een prijs van omgerekend €5.000,- euro.

Wat is de duurste Yugioh kaart?
Skuna, The Leonine Rakan

Armament of the Lethal lords

De winnaars van de World Championship series in 2006 kregen een enorm krachtige kaart als prijs. Het ging hier om Armament of the Lethal Lords, een Warrior-kaart die net zoals de andere prijzen in toernooien vaak niet gebruikt mogen worden. Toch is dit een prachtige kaart, die zelfs voor een miljoen werd aangeboden. Mede hierom kijken wij in dit artikel alleen naar daadwerkelijke verkoopprijzen. De kaart is ooit verkocht voor €9.000 euro.

Armament Of The Lethal Lords
Armament Of The Lethal Lords

Red-Eyes Black Dragon (PSA mint 10)

2002 was een succesvol jaar voor Yu-Gi-Oh! De wereld kwam er mee in aanraking en overal zag je mensen met Yu-Gi-Oh! kaarten. In seizoen 1 toen Yugi een duel van Joey won, werd hij de eigenaar van de Red-Eyes Black Dragon. Toen was er nog geen PSA, die kaarten scoort op een aantal eisen zoals netheid en krassen. In januari 2021 werd er een mint variant verkocht voor 10,600 dollar.

Red-Eyes Black Dragon PSA 10
Red-Eyes Black Dragon

Top 3 duurste Yu-Gi-Oh! kaarten

Crush Card Virus, Shonen Jump Championship series (PSA mint 10)

In tien toernooien tussen januari en juli 2007, werd Crush Card Virus uitgereikt aan de vierde plek. Er zijn maar 46 kaarten geproduceerd en dat doet de waarde al goed verhogen. Wat dan nog helpt is een mint kaart, gegrade door PSA. In juni 2020 werd er namelijk een mint Crush Card Virus verkocht voor 49,999 dollar.

Crush Card Virus
Crush Card Virus

Legend of Blue Eyes Dark Magician (PSA mint 10)

De Dark Magician kent iedereen, die ooit Yu-Gi-Oh! heeft gezien. Maar ken je ook de kaart van 85.000 dollar? Dit is namelijk betaald voor een Dark Magician uit het jaar 2002. Het gaat hier om de eerste editie van de Legend of Blue Eyes set. De kaart is vervolgens ‘gegrade’ door PSA als een 10 ofwel mint. Dit doet de waarde flink verhogen, want op juni 2021 heeft iemand de kaart verkocht voor 85.000 dollar.

Dark Magician PSA 10
Dark Magician

Duurste Yu-Gi-Oh! kaart

Blue Eyes White Dragon (PSA mint 10)

In het jaar 2002 werd Yu-Gi-Oh! steeds populairder en dus ook het kaartspel. Veel kaarten uit dit jaartal zijn dus bij mensen in hun verzameling gekomen en daar is vervolgens mee geduelleerd. Jaren later zijn er bedrijven ontstaan die kaarten ‘graden’, dit houdt in dat zij een score geven aan de staat van de kaart. Door het vele gebruik van iedereen, zijn er nog amper mint kaarten te vinden, zoals een PSA 10. Mede hierom heb je goud in handen als je kaart perfect blijkt te scoren. Dit bleek ook voor de eigenaar van de Blue Eyes White Dragon, die de PSA 10 kaart verkocht op Ebay voor 85.100 dollar. De verkoop was nog niet heel lang geleden, die vond namelijk plaats in oktober 2020 en daarmee is dit tot zover de duurste Yu-Gi-Oh! kaart.

Blue-Eyes White Dragon

Duurste Yu-Gi-Oh! kaart update

In augustus 2023 is er een PSA 10 Blue-Eyes White Dragon uit de LOB-set verkocht voor een kleine 100.000 Dollar. Hiermee is de bovenstaande lijst verslagen en is er een nieuwe winnaar qua duurste Yu-Gi-Oh! kaart.

PSA-10-2002-Legend-of-Blue-Eyes-White-Dragon-1st-Edition-LOB-001-English

Wat is de duurste YuGiOh kaart?

De bovenstaande opsomming laat dus zien dat bepaalde kaarten enorm veel waard zijn. Omdat veel populaire kaarten uit 2002 krassen bevatten of andere schade hebben opgelopen, zit de waarde tegenwoordig in de staat van een kaart. De waarde stijgt dus enorm wanneer je kaart een mint score krijgt vanuit PSA. Anno 2023 is de Blue Eyes White Dragon nog niet overtroffen en daarmee is dat de duurste YuGiOh kaart. Indien je nog duurdere kaarten bent tegen gekomen? Reageer dan onder wat is de duurste Yugioh kaart? en laat het ons weten.

Kaarten verkopen?

Vanuit Yugiohkaarten.nl zijn wij regelmatig geïnteresseerd in het kopen van Yu-Gi-Oh! kaarten. Bekijk snel de pagina kaarten verkopen en wellicht doen wij een bod op jouw verzameling. Hierbij hebben wij foto’s nodig van de kaarten en een vraagprijs vanuit de persoon.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments