YuGiOh banlist

-

De YuGiOh banlist is een lijst met kaarten die verbannen worden uit het spel. Het komt namelijk wel eens voor dat spelers een bepaalde strategie met specifieke kaarten ontwikkelen, die zo sterk is dat het niet meer leuk is. Doordat er al enorm veel kaarten bestaan en steeds ontwikkeld worden, kan het zijn dat de combinatie te sterk is. Indien dit het geval is, zet Konami de kaart op de banlist.

3 mogelijkheden op een banlist

De YuGiOh banlist, bevat dus te sterke kaarten. Wanneer dit het geval is zijn er drie mogelijkheden, waar de kaart onder kan vallen.

  • Forbidden
  • Limited
  • Semi-limited

Kaarten die onder ‘forbidden’ vallen, kunnen niet meer gebruikt worden in je ‘deck’, ‘extra deck’ of ‘side deck’. Dit houdt in dat Konami de kaart volledig verbannen heeft en dat er geen enkele mogelijkheid is op gebruik.

Limited kaarten, mogen maximaal één keer voor komen in je ‘deck’, ‘extra deck’ en ‘side deck’ gecombineerd. Dit houdt in dat er een mogelijkheid is om gebruik te maken van de kaart.

Semi-limited kaarten, mogen maximaal twee keer voor komen in je ‘deck’, ‘extra deck’ en ‘side deck’ gecombineerd. Hiermee reikt Konami dus eigenlijk een lijst aan met sterke kaarten die je gewoon twee keer in je deck mag plaatsen.

Veranderingen

Konami verandert regelmatig de banlist. Zo worden er nieuwe kaarten toegevoegd en ook wel eens oude kaarten uitgehaald. Dit gebeurde recent nog bij een voor vele bekende kaart: Change Of Heart. De kaart heeft 17 jaar in de banlist gestaan als forbidden om vervolgens aangepast te worden als limited kaart. Je mag dus nu weer één kopie van Change Of Heart in je deck hebben.

YuGiOH banlist

Regelmatig komt Konami met een nieuwe update en wij houden die bij. Volg de artikelen in onze categorie banlist voor updates en kaarten. Het is als speler erg belangrijk om up to date te zijn. Je wilt niet aankomen met je deck op een toernooi met verbannen kaarten of online potjes starten, terwijl je beste kaart mist.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Volgend artikel

Recent comments