Yugioh Nederland

-

In Nederland is YuGiOh! populair geworden, nadat het programma Jetix de eerste drie seizoenen heeft uitgezonden. Tijdens deze seizoenen volg je Yugi Muto en zijn vrienden en in de tussentijd kwam het kaartspel Duel Monsters op. Via een deck kaarten kon je net zoals in de manga duelleren en elkaar verslaan met monsterkaarten, magische kaarten en valstrik-kaarten.

Nadat Pokemon een tijd erg populair was op vrijwel elke school, nam YuGiOh! dit vrij gemakkelijk over. Iedereen was bezig met het sparen van kaarten en de serie was een tijd erg populair op tv. Helaas is het uitzenden van de serie gestopt na drie seizoenen en daarmee daalde de populariteit. Dit betekende gelukkig niet het einde van YuGiOh, aangezien er tegenwoordig nog veel gebeurt rondom de serie en YuGiOh Nederland.

Hoeveel seizoenen YuGiOh

Toen YuGiOh populair was, waren er nog geen streaming diensten. Dit betekende dat na het stoppen van de eerste drie seizoenen, het vrijwel onmogelijk was om YuGiOh te volgen op tv. Toch zijn de makers gewoon doorgegaan met het uitbrengen van nieuwe seizoenen, films en kaarten. Dat heeft geresulteerd in zeven verschillende series met allemaal de naam YuGiOh! met daaraan het onderwerp van de serie toegevoegd.

  • YuGiOh! A shadow game. Dit is de eerste serie, waar het allemaal begon. Net zoals de seizoenen die in Nederland zijn uitgezonden, gaat dit verhaal over Yugi, die door te duelleren vijanden moet verslaan. De eerste serie bestaan uit 27 afleveringen, die helaas nooit in Nederland zijn uitgezonden.
  • YuGiOh! Duel Monsters. Dit is de serie, die in Nederland is uitgezonden. Wederom volg je hier Yugi, die verschillende vijanden moet verslaan om zijn oom terug te krijgen. Deze serie bestaat uit vijf seizoenen met in totaal 896 afleveringen.
  • YuGiOh! GX. Deze serie kun je bestempelen als een vervolg op de bovenstaande series. Het hoofdpersonage is vernieuwd, waarbij je Jaden Yugi volgt. Toch, komt er veel terug uit de eerdere series, waaronder een aantal personages. Deze serie bestaat uit drie seizoenen met in totaal 155 afleveringen.
  • YuGiOh! Capsule Monsters. Een nieuw verhaal en serie maar met oude personages. Het verhaal vindt dan ook plaats in hetzelfde tijdperk als YuGiOh! duel monsters. In totaal bestaat de serie uit twaalf onderdelen.
  • YuGiOh! 5D’s. Wederom een nieuwe serie, waarmee de makers bij proberen te blijven bij het kaartspel en de versies die daarvan uitkomen. Hier volg je Yusei Fodo en is het voor ons niet bekend hoeveel seizoenen en afleveringen er zijn.
  • YuGiOh! Zexal. Net zoals 5D’s een spin-of van de eerste twee series. Volg een nieuw personage met de naam: Yuma Tsukomo. Bij deze serie ook niet bekend hoeveel seizoenen en afleveringen er zijn.
  • YuGiOh! Arc-V. Net zoals de andere series, sinds Duel Monsters een spin-off. Hier volg je weer een nieuw personage, waarbij de makers dus vaker voor een nieuw personage kiezen. Nu volg je Yuya Sakaki, waarbij het onbekend is hoeveel seizoenen en afleveringen er zijn.

Yugioh kaarten in Nederland

Toen de eerste seizoenen van YuGiOh! Duel monsters op Jetix verschenen, duurde het niet lang voordat de kaarten in de winkel kwamen. De eerste kaarten die uitkwamen, kwamen via de starter deck: Yugi en starter deck: Kaiba. In de starter decks zaten 50 kaarten, waarmee je direct kon duelleren tegen vrienden. De 50 kaarten bestonden uit:

  • 1 ultra rare kaart.
  • 2 super rares kaarten.
  • 47 common kaarten.

Starter deck: Yugi

Het deck, die iedereen nog wel kent van vroeger. Hiermee begon het allemaal en daarmee waren de kaarten uit dit deck in vrijwel elke verzameling te vinden. De ultra rare kaart die je kreeg was een Dark Magician. Met dit deck begon Yugi zijn avontuur ook in de serie, waarbij tijdens de eerste afleveringen Yugi al snel nieuwe kaarten kon toevoegen aan zijn deck. Die zaten niet in het starter deck en waren dan ook een stuk zeldzamer en lastiger om aan te komen.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments