YuGiOh Duel Disk

-

Een YuGiOh duel disk wordt ook wel een duelschijf genoemd. Het wordt gebruikt als uitrusting voor het duelleren. In de afleveringen creëert KaibaCorp regelmatig innovatieve en technologische ontwikkelingen om het duelleren makkelijker en realistischer te maken, zo ook een Duel Disk. De duellisten dragen een duel disk aan de linker onderarm en middels een hologram worden Duel monsters weergegeven. Vroeger droomde iedereen van een duel disk die daadwerkelijk zou werken en wellicht in de toekomst kunnen we hier nog mee aan de slag.

YuGiOh duel disk
Kaiba met een YuGiOh Duel Disk.

Real-life Duel disk

Toen de YuGiOH! hype groot was in Nederland rond 2005, kon je bij speelgoedwinkels als Intertoys terecht voor een real-life duel disk. In Japan werden de Duel Disk geproduceerd door Konami en in Amerika door het speelgoedbedrijf Mattel. De technologie was toen natuurlijk nog niet zo goed en daarmee konden de duel disks helaas geen holografische monsters afbeelden. Wij verwachten dat dit in de toekomst wel moet gaan lukken, hoewel de technologie rondom hologrammen nog ver is, zien wij wel potentie in technologische ontwikkelingen rondom YuGiOh!.

Nadelen duel disk

In de afleveringen is een duel disk een prachtige ontwikkeling die het duelleren erg makkelijk en populair maakt. Helaas is de real-life variant wat minder populair door de volgende nadelen:

  • Kaarten in toploaders of hoesjes passen niet in de Duel Disk.
  • De ‘graveyard’ kan slechts ongeveer 25 kaarten bevatten, wat een probleem vormt bij duellen waar het deck wordt opgespeeld.
  • Bij het weghalen van een kaart, moet de kaart worden gebogen.
  • Er was geen plaats voor een Extra Deck of kaarten die zijn verbannen
  • Het aantal levenspunten kan maar oplopen tot 9990 en met bepaalde kaarteffecten kun je wel boven de 10k+ komen.

Duel Disk kopen

Een Duel Disk kopen kan op verschillende manieren. De originele versies uit de start van YuGiOh! zijn aardig in prijs gestegen net zoals andere voorwerpen die toen die tijd populair waren. Gelukkig brengt Konami regelmatig een nieuwe variant uit, vergelijkbaar aan een herdruk bij kaarten. Verwacht is dat voor de 25e verjaardag van YuGiOH! een nieuwe duel disk uitkomt, net zoals dat de eerste sets opnieuw worden uitgebracht.

25th anniversary Duel Disk
25th anniversary Duel Disk.

Yu-Gi-Oh! nieuws

Wij schrijven regelmatig over nieuws rondom YuGiOh! Volg onze categorie YuGiOh! nieuws voor meer nieuws rondom het YuGiOh! universum en de mogelijkheden die YuGiOh! biedt. Wanneer je interesse hebt in specifieke onderwerpen, laat het ons weten in de reacties onder YuGiOh Duel Disk.

Yu-Gi-Oh! kaarten waarde

Een Yu-Gi-Oh! duel disk is een erg tof product en zeker een verzamelitem. Als je een mint duel disk van het begin van Yu-Gi-Oh! zoekt dan moet je toch aardig diep in de buidel tasten, maar wist je dat er kaarten zijn die helemaal veel waard zijn? Wij hebben een overzicht gemaakt met de meest waardevolle Yu-Gi-Oh! kaarten.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Volgend artikel

Recent comments