Red-Eyes Black Dragon

-

De Red-Eyes Black Dragon is een van de meest iconische en geliefde kaarten in Yu-Gi-Oh! Het is een krachtige draak, die bekend staat om zijn rode ogen en zijn vernietigende kracht op het slagveld. De kaart werd voor het eerst geïntroduceerd in seizoen 1 van Yu-Gi-Oh! Duelist Kingdom en kwam daarna snel uit in Joey’s starterdeck.

Red-Eyes Black Dragon als kaart

Als kaart is de Red-Eyes Black Dragon voorzien van een toffe uitstraling en unieke vaardigheden. Met een aanvalskracht van 2400 is de kaart erg sterk voor een level zeven monster. Dit houdt in dat je twee monsters moet opofferen om deze kaart op te roepen.

Na de originele kaart, die erg populair is en ook bijvoorbeeld te vinden is in de duurste Yu-Gi-Oh! kaarten, heeft Konami diverse varianten ontworpen. Zo heeft Konami kaarten als Red-Eyes Black Metal Dragon, Red-Eyes Darkness Dragon en Red-Eyes Darkness Metal Dragon ontworpen. Deze kaarten bouwen allemaal voort op de kracht van de originele draak, alleen komen er nog andere vaardigheden en upgrades bij kijken.

Combineer de Red-Eyes Black Dragon

Als kaart is de Red-Eyes Black Dragon erg nuttig maar kun je de kaart nog beter maken in combinatie met andere kaarten. Zo kun je de volgende kaarten toevoegen aan je deck:

  • Red-Eyes Insight: Dit is een magische kaart, die het mogelijk maakt om een Red-Eyes kaart rechtstreeks van je deck naar je hand te halen. Dit helpt je om snel toegang te krijgen tot de Red-Eyes.
  • Red-Eyes Fusion: Dit is een magische kaart, die het mogelijk maakt om een Red-Eyes Black Dragon vanuit je deck op te roepen, door monsters uit je hand, deck of speelveld op te offeren. Het is dan ook een geweldige kaart om snel een krachtige kaart op te roepen.
  • Return of the Red-Eyes: Dit is een trap-kaart, die het mogelijk maakt om een Red-Eyes monster uit je graf terug te halen en het te versterken met extra aanvalspunten. Hieruit ontstaat de mogelijkheid om snel je monster terug te halen, die vervolgens sterker is dan ooit.
Return of the Red Eyes

Gebruik door personages in de Yu-Gi-Oh! anime

In de anime van Yu-Gi-Oh! zijn er verschillende personages die de Red-Eyes Black Dragon gebruiken:

  • Seto Kaiba: in zijn deck gebruikt Seto Kaiba altijd draak-gerelateerde kaarten en de Red-Eyes is daar een belangrijk onderdeel van geweest.
  • Rex Raptor: is een van de vroege tegenstanders van Joey Wheeler en gebruikt de kaart dan ook tegen hem tijdens het duel. Uiteindelijk verliest hij en moet hij de kaart overdragen aan Joey Wheeler.
  • Joey Wheeler: krijgt de Red-Eyes van Rex Raptor na het winnen van een duel op Duelist Kingdom en zorgt er daarna voor dat dit een van de belangrijkste kaarten wordt in zijn deck.

Alle kaarten

Wanneer wij specifieke monsters tegen komen in de Yu-Gi-Oh! anime of tijdens het uitpakken van boosterpacks, schrijven wij daar een stuk over. Dit kan zijn omdat de kaarten erg interessant zijn voor een deck of omdat de illustratie gewoon erg tof is. Lees in de categorie alle kaarten meer over alle soorten kaarten.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments