Madolche Yu-Gi-Oh!

-

Het Yu-Gi-Oh! archetype Madolche is een set kaarten dat bestaat uit een schattige en zoete thema en speelstijl. Het archetype kwam voor het eerst voor in de ‘Return of the Duelist’ uitbreiding, dat is uitgebracht in 2012. In dit artikel vertellen wij over Madolche Yu-Gi-Oh!, inhoudelijke informatie en belangrijke kaarten.

Madolche-decks

Madolche-decks staan bekend om hun vermogen om snel monsters op te roepen, terug te sturen en te herstellen. De speelstijl is vaak gericht op het controleren van het spelbord, het genereren van voordelen en het verstoren van de strategie van je tegenstander. Een madolche-deck is erg leuk voor spelers die houden van schattige thema’s en een unieke speelstijl.

Informatie over Madolche kaarten

Dit archetype is dus een schattige variant met zoete kaarten. Hier hebben wij wat belangrijke informatie opgesomd:

  • Madolche-kaarten zijn gebaseerd op zoete lekkernijen en hebben vaak een sterk focus op het terugsturen van kaarten naar de hand of het deck.
  • Het belangrijkste doel van dit archetype is om je monsters naar het deck te sturen in plaats van naar de begraafplaats. Hierdoor kunnen ze later opnieuw worden opgeroepen en activeren ze vaak effecten wanneer ze naar het deck worden gestuurd.
  • Een kenmerkend aspect is dat ze vaak worden opgeroepen in de Madolche Chateau spell/trap zone, een veldspreukkaart die het deck ondersteunt. Dit geeft je extra voordelen zoals levenspunt herstel en bescherming van de Madolche-monsters.
  • Een ander belangrijk aspect van de Madolche-archetype is dat ze kunnen samensmelten met het Shaddoll-archetype. Dit archetype is ook gericht op het terugsturen van kaarten naar het deck. Deze combinatie wordt ook wel Shaddoll Madolche genoemd en biedt extra speelmogelijkheden en synergie tussen de twee archetypes.
  • Enkele bekende Madolche Yu-Gi-Oh! kaarten zijn: ‘Madolche Magileine’, ‘Madolche Puddingcess’, ‘Madolche Messengelato’ en ‘Madolche Queen Tiaramisu’. Elk van deze kaarten heeft unieke effecten, die het archetype ondersteunt en de speelstijl verbeterd.
Madolche Puddingcess

Madolche Yu-Gi-Oh!

In de Yu-Gi-Oh! anime wordt het Madolche-archetype niet prominent gebruikt door een specifieke duelist. Madolche Yu-Gi-Oh! heeft geen eigen personage dat het regelmatig gebruikt in de anime-series.

Wel worden in de anime Yu-Gi-Oh! Zexal verschillende Madolche-kaarten gebruikt. Die kom je bijvoorbeeld tegen in aflevering 115, waarin duelist Kari Tsukumo de kaarten gebruikt. Kari Tsukumo is het jongere zusje van de hoofdpersonage Yuma Tsukumo. Ze gebruikt een deck dat is gebaseerd op zoete lekkernijen, inclusief dus enkele Madolche-kaarten.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Vorig artikel
Volgend artikel

Recent comments