Jinzo

-

Jinzo is een van de meest iconische en populaire kaarten in het Yu-Gi-Oh! kaartspel. Het is een level 6 monster van het Dark-attribuut met een aanvalskracht van 2400 en defensieve kracht van 1500. Naast zijn sterke krachten heeft hij een bijzondere vaardigheid, Jinzo kan namelijk de activering van alle valkaarten van de tegenstander annuleren. Dit betekent dat je tegenstander jou niet meer kan aanvallen met valkaarten.

Deze vaardigheid maakt Jinzo een onmisbare kaart in veel duels en heb je een groot voordeel tegen decks, die sterk afhankelijk zijn van valkaarten, zoals control decks en burn decks. De populariteit van Jinzo is ook te danken aan het feit dat het een van de weinige kaarten is die de activering van valkaarten volledig kan annuleren, in plaats van alleen hun effecten te negeren.

Ontwerp Jinzo

Het ontwerp van Jinzo is zeer uniek, met zijn futuristische en mechanische uitstraling en de mysterieuze gloed die uit zijn ogen en mond straalt. Het is duidelijk dat Jinzo bedoeld is als een machine die gebouwd is om valkaarten te ontregelen. Zijn ontwerp doet dan ook denken aan een robot uit een sciencefictionfilm.

Populaire kaart

Jinzo is een erg populaire kaart en heeft ook een toffe rol in de Anime van Yu-Gi-Oh! Zijn populariteit heeft geleid tot de productie van vele verschillende kaarten en merchandise met zijn afbeelding, waaronder verzamelkaarten, action figures en T-shirts.

Verschillende varianten

Via Yu-Gi-Oh! Card Database, bestaan er zeven verschillende Jinzo kaarten. Hieraan kunnen nog diverse ’trap’ en ‘spell’ kaarten toegevoegd worden om zijn krachten te versterken. Dit komt ook terug in de afleveringen waarbij er een speciaal schild om de kaart gecreëerd wordt. Wanneer je dus van plan bent om een deck te bouwen rondom deze sterke machine, let dan goed op eventuele trap kaarten die cruciaal zijn bij gebruik.

Jinzo

Alle kaarten

Als fans van Yu-Gi-Oh! schrijven wij over diverse kaarten en personages om meer inzicht te geven in de mogelijkheden. Hier gaan wij meestal dieper in op het gebruik of bijvoorbeeld de vele varianten die de kaart biedt. Bekijk alle kaarten voor meer informatie rondom specifieke kaarten en laat het ons weten als wij moeten schrijven over een specifieke kaart.

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments