Hoeveel kaarten bevat een YuGiOh deck?

-

Om net als in de series Yu-Gi-Oh! Duel monsters te spelen, heeft u een deck nodig. Een deck is een bepaalde hoeveelheid kaarten, die bij elkaar passen. Het doel is om de levenspunten bij de tegenstander naar 0 te brengen. Dit is mogelijk op verschillende manieren, door gebruik te maken van de juiste strategie. In dit blog lees je informatie over een ‘Starter Deck’, ‘Structure Deck’ en geven wij antwoord op de vraag: Hoeveel kaarten bevat een YuGioH deck?

Starter deck

Een starter deck is een mix tussen Monster, Magic en Trap cards. Een Yu-Gi-Oh! deck bevat minimaal 40 kaarten en gemiddeld tussen 40 en 60 kaarten. Bovenop het minimum mag je zoveel kaarten toevoegen als je wil, het nadeel is wel dat je strategie dan lastiger kan worden. Naast het deck, waar je mee begint mag je een ‘Side Deck’ gebruiken. Een ‘Side Deck’ bestaat uit 15 extra kaarten die je naast het normale deck hebt liggen. Een ‘Side Deck’ moet uit exact 15 kaarten bestaan, indien dat niet lukt moet je spelen zonder ‘Side Deck’.

Hoeveel kaarten bevat een YuGiOh deck?

Een deck bestaat bij aanschaf meestal uit 46 kaarten. Je hebt dus nog minimaal 9 kaarten nodig om een ‘Side Deck’ te maken. Als je zo compleet mogelijk wil beginnen, heb je dus minimaal 55 kaarten nodig. Indien je geen ervaring hebt met het bouwen van een deck, adviseren wij om te beginnen met een ‘Structure deck’.

Structure deck

Een Structure Deck is een deck, die speelklaar is. De makers van Yu-Gi-Oh! hebben het deck ontworpen, zodat er direct gespeeld kan worden. In potentie hoef je dus geen kaarten toe te voegen en kun je direct beginnen met duelleren. Dit is een uitstekende manier om in aanraking te komen met Yu-Gi-Oh! Een Structure Deck is net zoals een Starter Deck gericht op een personage, strategie, onderwerp of kenmerk.

Hoeveel kaarten bevat een YuGiOh deck?
Structure Deck: Shaddoll Showdown

Releases

Meer lezen over releases? Wij schrijven regelmatig een artikel over Yu-Gi-Oh! releases. Zo kijken wij naar boosterboxen, structure decks en speciale items die uitkomen. Zo krijg je meer informatie over populaire kaarten en wellicht kun je die toevoegen aan jouw eigen deck. Gemiddeld bestaat een deck uit 46 kaarten maar je mag er meer toevoegen. Wij vragen ons af hoeveel kaarten jullie in je deck hebben. Reageer onder dit artikel: Hoeveel kaarten bevat een YuGiOh deck?

Jeffrey
Jeffreyhttps://yugiohkaarten.nl
Vroeger groot fan van YuGiOh! en nu de hobby weer aan het herpakken. Schrijf graag artikelen over nieuws, personages en andere onderwerpen zodat ik zelf ook weer kennis krijg.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments